Донета Одлука о буџету општине Кула за 2020. годину

0

Одборници локалног парламента су на данашњем заседању донели Одлуку о буџету општине Кула за 2020. годину коју је образложио Зоран Вигњевић, руководилац Одељења за финансије и привреду Општинске управе, који је рекао да су планирани приходи и примања за следећу годину 1.578.793.000,00 динара, а да су планирани расходи и издаци буџета на нивоу као и приходи и примања, односно 1.578.793.000,00 динара.

Када је реч о расподели буџета за наредну годину све што је неопходно и што је била добра пракса ове године биће настављено и у 2020. години. Уведене су и неке новине, а о свему томе говорио је Дамјан Миљанић, председник општине Кула. Он је посебно истакао две позиције у буџету које су и раније биле доминантне у општинском буџету, али се о њима није много говорило. Наиме, реч је о издвајању средстава за социјалу и подршку породици, где је преко 110 милиона динара издвојено за ове потребе, али и други програми: 50 милиона за трошкове превоза средњошколаца на територије општине Кула, ученичке награде, стипендије најбољим ђацима и финансирање програма који иду преко друштва МНРО „Плава птица“ за који је буџетом предвиђено 6% повећање средстава, односно око 28 милиона динара, рекао је Миљанић.

skup1

Одборници су у наставку седнице донели Одлуке о: прибављању у јавну својину општине Кула непокретности непосредном погодбом, умањењу вредности непокретности у јавној својини општине Кула, расписивању Јавног огласа за отуђење непокретности из јавне својине општине Кула, као и Кадровски план Општинске управе, Решење о давању сагласности на Одлуку о изменама и допунама Статута Дома културе Руски Крстур и Решење о разрешењу и именовању чланова радних тела Скупштине општине.

Са функције директора Дома културе Сивац разрешена је Миљана Медојевић, а функцију в.д. директора ове установе културе у наредном периоду обављаће Вера Голубовић из Сивца.

Крај седнице и овога пута био је резервисан за одборничка питања, након којих је председник Скупштине, Велибор Милојичић најавио ново заседање за 30. децембар.

извор:qmedia

Поделите

Коментари су затворени.