Најављене нове мере усмерене ка запошљавању у 2020. години

0

На данашњој заједничкој седници Савета за запошљавање општине Кула и Савета за привреду општине Кула представљен је Извештај о Локалном акционом плану запошљавања у 2019. години, а предложене су и нове мере које треба да се реализују у 2020. години.

Председница Савета за запошљавање Наташа Станојевић је истакла да је данас формирано и локално партнерство за запошљавање, чији је циљ да заједничким снагама обједини мере и средства за запошљавање незапослених лица.

1

Председник Савета за привреду, Дамјан Миљанић је најавио да ће се предвиђене нове мере подршке предузетницима које обухватају: стручну праксу и оспособљавања лица за самосталан рад у струци, дуално образовање, бесплатне обуке намењене предузетницима, пружање рачуноводствених и правних услуга младима и женама до 30 година старости уколико отворе предузетничку радњу током 2020. године.

savet2

Милош Данилов, члан Савета, посебно је напоменуо пројекте који су реализовани ове године. Како каже, поред подршке самозапошљавању где је потписано 26 уговора са почетницима у бизнису, а укупно обезбеђено 5. 400.000,00 динара, реализоване су и обуке за самозапошљавање, јавни радови у вредности од 6 милиона динара, као и СЕЕД програм помоћу којег је у претходних 5 година добијено 13 грантова за пољопривредна газдинства. Он додаје да је ове године грант добила и СТШ „Михајло Пупин“ Кула за потребе новог смера – техничар обновљивих извора енергије.

Поделите

Оставите одговор