Гимназијалцима из Руског Крстура представљени основни кораци о свету предузетништва

0

Ученици крстурске гимназије посетили су данас Општинску управу, у склопу часа каријерно вођење, где су се упознали са могућностима које су им доступне у свету предузетништва. Ове активности представљају пример добре праксе сарадње између школе и општине Кула на оспособљавању ђака за даље образовање и преузимање активне улоге грађанина у савременом друштву.

Испред Канцеларије за локални економски развој, Милош Данилов је ученицима приближио процедуре за отварање сопственог предузећа, као и о потенцијалним изворима финансирања. Такође, Данилов је ученицима навео услуге које пружа Канцеларија за локални економски развој и предузетнички шалтер, као и примере како је Општина Кула кроз разне програме пружила подршку предузетницима.

Према речима професорице у Гимназији, Љиљане Фина као крајњи резултат ученици би требало да оснују своје виртуелно предузеће, а циљ овог мини-пројекта је да се ученици упознају са целим процесом од идеје до реализације, као и да развију предузетнички дух.

Ученици другог разреда гимназије са својом професорицом су на часовима одељенског старешине покренули низ активности под заједничким називом Старт-уп кроз које су се ученици ближе упознали са предузетништвом, које је Министарство просвете препознало као једну од кључних компетенција које треба да се развију код ученика према реформисаном програму за гимназије.

Прва активност се одржала у школи када су ученици урадили иницијални тест, односно процену својих предузетничких способности, а након тога им је професорица стручних предмета Аника Војчена објаснила шта је то предузетништво и навела примере познатих светских и домаћих предузетника, док се у другом полугодишту планиране активности израде бизнис плана.

Поделите

Коментари су затворени.