Арон Папајчик из Куле међу награђеним „Талентима“

0

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић заједно са покрајинским секретаром за спорт и омладину Владимиром Батезом и покрајинским секретаром за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драганом Милошевић уручио је данас традиционално покрајинско признање „Таленти“ даровитим ученицима из Војводине и њиховим менторима, који су у школској 2018/2019. години постигли врхунске резултате на републичким такмичењима у земљи или у иностранству у областима науке, технике, уметности и језика.

papajcik1

Ове године уручена је 171 награда ученицима и њиховим менторима у основним, средњим и музичким школама. Шесторо даровитих је добило специјалне дипломе с новчаним наградама од по 55.000 динара, 83 ученика дипломе с новчаним износима од по 29.500 динара и 82 ментора дипломе и новчане награде од по 14.500 динара. Међу награђенима је и Арон Папајчик из ОШ „Петефи бригада“ из Куле и његов ментор Лидија Бачић, професор техничког и информатичког образовања. Арон се такмичио из области технике, у оквиру које је направио ЦНЦ машину за гравирање, коју је представио и на Европском такмичењу из роботике и информационе технологије за коју је награђен златном медаљом.

Честитајући добитницима награда на резултатима које су до сада постигли, потпредседник Милићевић је рекао да су ти резултати вредни дивљења, јер су постигнути у оштрој конкуренцији на домаћој сцени и на међународним такмичењима.

„Ви сте светло које данас сија у Србији, јер сте и садашњост и будућност наше земље“, поручио је Милићевић лауреатима.

Он је додао да ови даровити млади људи показују свима нама да је пут знања, учења, марљивости и успеха – прави пут.

„Желим вам да и у наредним годинама свог учења и образовања постижете врхунске резултате и да у делатностима којим се будете бавили останете истрајни, вредни и посвећени. А наша дужност је да наставимо да улажемо у квалитет образовања, као што смо чинили у протекле четири године“, истакао је Милићевић и додао да је Покрајинска влада акценат ставила на улагање у образовање, опремање школа и спортских објеката, дигитализацију наставе и подршку омладинској политици.

За досадашња постигнућа добитницима награда честитке је упутио и Владимир Батез, који је казао да је признање „Таленти“ – признање за изузетност.

„Ваша надареност, коју вредним радом и одрицањем свакога дана надограђујете, чини вас посебним, а нама даје мотив да подржавамо ваш рад, креативну и стваралачку снагу и ваше сјајне резултате“, казао је Батез.

Извор:qmedia

Поделите

Коментари су затворени.