Obeležen Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

0

Uz prisustvo brojnih gostiju danas je u Kuli održana svečana sednica Opštinske organizacije invalida rada. Okupljanje članstva, saradnika, predstavnika Pokrajinskog i republičkog Saveza invalida rada, kao i predstavnika lokalne samouprave i mesnih zajednica upriličeno je povodom obeležavanja 3. decembra Međunarodnog dana invalida. Goste i prisutne je pozdravio Obrad Vojinović, predsednik Opštinske organizacije, koji se zahvalio svima koji su tokom ove, ali i svih prethodnih godina pomagali rad organizacije. On je takođe naglasio dobru saradnju sa lokalnom samoupravom koja podržava sve projekte Opštinske organizacije i izdvaja sredstva na osnovu konkursa koji redovno raspisuje da pomogne ovom ali i svim drugim udruženjima osoba sa invaliditetom.

invalidi1

Svečanoj sednici je prisustvovao i Stanko Nimčević zamenik predsednika Saveza invalida rada Srbije koji je rekao da pomaka ima i da država prepoznaje značaj rada Saveza ali ima još mnogo toga da se uradi kako bi se zaštitio ovaj deo stanovništva, kako bi im se obezbedila pristojna primanja i obezbedili uslovi za normalan život, jer nadoknada onim invalidima koji još uvek ne ispunjavaju uslove za odlazak u penziju je minimalna i nije dovoljna za život. „Zato je trenutno ovo jedan od prioritetnih zadataka koje moramo rešiti u saradnji sa državnim institucijama. Zadovoljan sam saradnjom sa kulskim ogrankom i čest gost sam Kule i Kuljana i opštinske organizacije koja je veoma aktivna organizacija“, rekao je Nimčević.

Goste je u ime lokalne samouprave pozdravio i Karolj Valka, zamenik predsednika opština Kula i istakao da je opština prepoznala značaj rada ovog Saveza, da dugi niz godina unazad ostvaruje veoma dobru saradnju, podržava sve projekte Opštinske organizacije i da će tako biti i ubuduće.

Na kraju svečanog dela Obrad Vojinović je u znak zahvalnosti saradnicima, sponzorima, odnosno, onima koji su na bilo koji način pomogli rad Opštinske organizacije invalida rada, uručio zahvalnice i umetničke slike nastale na likovnim kolonijama, koje organizuje Opštinska organizacija tokom godine, kao jednu od aktivnosti.

izvor: qmedia

Podelite

Komentari su zatvoreni.