Обележен Међународни дан особа са инвалидитетом

0

Уз присуство бројних гостију данас је у Кули одржана свечана седница Општинске организације инвалида рада. Окупљање чланства, сарадника, представника Покрајинског и републичког Савеза инвалида рада, као и представника локалне самоуправе и месних заједница уприличено је поводом обележавања 3. децембра Међународног дана инвалида. Госте и присутне је поздравио Обрад Војиновић, председник Општинске организације, који се захвалио свима који су током ове, али и свих претходних година помагали рад организације. Он је такође нагласио добру сарадњу са локалном самоуправом која подржава све пројекте Општинске организације и издваја средства на основу конкурса који редовно расписује да помогне овом али и свим другим удружењима особа са инвалидитетом.

invalidi1

Свечаној седници је присуствовао и Станко Нимчевић заменик председника Савеза инвалида рада Србије који је рекао да помака има и да држава препознаје значај рада Савеза али има још много тога да се уради како би се заштитио овај део становништва, како би им се обезбедила пристојна примања и обезбедили услови за нормалан живот, јер надокнада оним инвалидима који још увек не испуњавају услове за одлазак у пензију је минимална и није довољна за живот. „Зато је тренутно ово један од приоритетних задатака које морамо решити у сарадњи са државним институцијама. Задовољан сам сарадњом са кулским огранком и чест гост сам Куле и Куљана и општинске организације која је веома активна организација“, рекао је Нимчевић.

Госте је у име локалне самоуправе поздравио и Карољ Валка, заменик председника општина Кула и истакао да је општина препознала значај рада овог Савеза, да дуги низ година уназад остварује веома добру сарадњу, подржава све пројекте Општинске организације и да ће тако бити и убудуће.

На крају свечаног дела Обрад Војиновић је у знак захвалности сарадницима, спонзорима, односно, онима који су на било који начин помогли рад Општинске организације инвалида рада, уручио захвалнице и уметничке слике настале на ликовним колонијама, које организује Општинска организација током године, као једну од активности.

извор: qmedia

Поделите

Коментари су затворени.