Црвенчанка Јована Јововић најмлађа дебитанткиња у историји националног тима

0

Црвенчанка Јована Јововић, која је данас постала пунолетна, уписала се на Светском првенству у Јапану у историју српског рукомета јер је као најмлађа дебитанткиња играла неколико минута у мечу против Анголе. Ангола је савладана резултатом 32:25, после чега је српска репрезентација забележила још једну победу, против Кубе, а Јована Јововић је постигла три гола.

Јована је прошлог лета наступала као члан јуниорске репрезентације и као најбољи леви бек турнира учествовала у освајању Европског првенства Б категорије. Млада репрезенативка Србије потиче из породице рукометаша и овим спортом почела је да се бави са 11 година.

“Ово је велика част за мене. Желим да се захвалим целом стручном штабу што су ми указали прилику да будем део нашег тима на Светском првенству. Надам се да ћу се показати добро и искористити прилику”, рекла је Јововићева за сајт Рукометног савеза Србије и додала: “То не може да не прија. Значи ми јако пуно на плану самопоуздања. Селектор, тренери и девојке ми пуно тога олакшавају и чине да немам трему и да не осећам велики притисак као млада играчица. У оваквој екипи је лако бити најмлађи. Не осећам терет, све је како би требало да буде.”

Црвенка је потврдила још једном да је средина која има рукометну традицију, као и да је расадник талената који су предводници једне нове генерације како мушког тако и женског рукомета у Србији.

Поделите

Коментари су затворени.