Општина Кула у акцији „16 дана активизма“

0

Општина Кула укључила се у акцију „16 дана активизма“. Тим поводом, председник општине Кула, Дамјан Миљанић рекао је да ће „16 дана активизма“ у борби против насиља општина Кула обележити централним догађајем, на данашњи дан, када се обележава Међународни дан особа са инвалидитетом.

Реч је о свечаним коктелу где ће се сумирати све оно што је урађено у претходном периоду и шта су планови за наредни период. Миљанић је позвао све које подржавају рад Удружења и оне који су заинтересовани да дају подршку у овој области да дођу данас у Свечану салу општине Кула у 18 часова, где ће бити уприличен коктел. Он је истакао да је током ове акције, и свих 16 дана активизма, почевши од 25. новембра када се обележава Међународни дан борбе против насиља над женама, до 10. децембра када је Дан људских права, свако дешавање обележено наранџастом бојом, као симбол оптимизма и боље будућности.

Тако ће бити и данас са зградом Општине, која ће од 17 часова бити осветљена наранџастом бојом и на тај начин скренути пажњу да насиље над женама, али и над било ким другим није дозвољено, али и једним делом личити на светске метрополе које на овај начин обележавају значајне датуме и догађаје.

Поделите

Коментари су затворени.