Одржана свечаност поводом Међународног дана особа са инвалидитетом

0

Под слоганом Уједињених нација “Приступачна будућност”, у организацији Министарства за рад запошљавање, борачка и социјална питања и Сектора за заштиту особа са инвалидитетом, јуче је у Народној скупштини Републике Србије, одржан централни догађај поводом Међународног дана особа са инвалидитетом,

1

За 10 месеци ове године, према евиденцији НСЗ-а запослено је укупно 5.769 особа са инвалидитетом, а за ову намену Министарство је определило финансијска средства из буџета у износу од 550 милиона динара.

Ђорђевић је рекао да је Министарство у партнерству са Тимом за социјално укључивање и смањење сиромаштва Владе и Програмом УН за људска права, припремило Предлог националне стратегије унапређења положаја особа са инвалидитетом у Републици Србији за период од 2020. до 2024. године, те да ће у периоду од 9. до 30. децембра 2019. године бити представљен на јавној расправи у пет градова Србије.

2

Испред Општине Кула на овој свечаности присуствовали су помоћница председника општине Кула Јелена Павков, директор Удружења МНРО „Плава птица“ Марко Кошутић и председник Друштва за спорт и рекреацију инвалида Кула Драган Ђумић.

Поделите

Коментари су затворени.