Хуманитарна изложба поводом Међународног дана инвалида

0

У склопу програма обележавања Међународног дана особа са инвалидитетом у општини Кула је предвиђена хуманитарна изложба, коју ће љубитељи ликовног стваралаштва бити у прилици да погледају у Ликовној галерији Културног центра у Кули. Хуманитарна изложба ће бити отворена 5. децембра у 18 часова, а биће изложено око 30 радова.

Удружење оболелих од мултипле склерозе »Западна Бачка« Сомбор 2006. године започело је дружење са уметницима кроз организовање саборовања којих је до сада било четрнаест. Саборовања су организована са племенитим, добротворним циљем.

На саборовањима је стварано нераскидиво пријатељство оболелих и уметника, стварана су дела »Огледала душе«, дела ширине срца и несебичног геста припадања заједничком циљу.

Организатор изложбе је Удружење оболелих од мултипле склерозе »Западна Бачка« Сомбор и Ликовна галерија Културног центра Кула.

Међународни дан особа са инвалидитетом, 3. децембар, обележава се од 1992. године, када је Генерална скупштина УН усвојила резолуцију којом се све земље позивају на обележавање тог дана с циљем да се унапреди и омогући особама са инвалидитетом једнако уживање људских права и равноправно учешће у друштву.

galerija

Поделите

Коментари су затворени.