Обележене 73 године од досељавања колониста у Кулу

0

Данас је у Кули у просторијама „Жито медие“ уз присуство бројних грађана одржана свечаност поводом обележавања 73. годишњице од досељавања колониста из Црне Горе у Кулу. У оквиру програма посетиоци су могли да уживају у наступу аматера Културно уметничког друштва „Дурмитор“, а наступили су здравичар, гуслар, рецитатор и мушка и женска певачка група, које су извеле завичајне изворне песме. Први део програма је одржан испред просторија „Жито медие“ где је постављен и вагон на којем су исписана имена и презимена породица, односно, њених чланова који су пре 73 године из Црне Горе дошли у Кулу. Прослави су присуствовали представници локалне самоуправе – Дамјан Миљанић, председник општине Кула и његов заменик Карољ Валка, као и Драган Ђуровић, генерални конзул Црне Горе у Србији.

kolonisti1

Све присутне је у име локалне самоуправе поздравио Дамјан Миљанић, који је том приликом истакао да су и његови преци пре 73. године дошли у Кулу и да су током ових година сви они који су тада дошли дали велики допринос развоју кулске општине, али и целе Србије.

kolonisti2

-Локална самоуправа и ја лично и убудуће ћемо помагати одржавање оваквих свечаности, јер никада не смемо заборавити одакле смо дошли и ко смо, рекао је Миљанић.

kolonisti3

Потом је уприличен обилазак изложбе фотографија, докумената и етнографских експоната, а на видео биму су приказани инсерти из позоришних представа „Велика драма“ и „Воз“. На крају програма фирма „Жито – Медиа“ приредила је коктел за све присутне.

извор:qmedia

Поделите

Коментари су затворени.