„Непкер“ ускоро потпуно реконструисан

0

На објекту Мађарског културног центра ,,Непкер“ у току је друга фаза реконструкције у оквиру које се ради кухиња и поткровље. У поткровљу је планирана конференцијска сала, две собе за смештај гостију, две канцеларије са тоалетом и просторија за одлагање ношњи и других реквизита неопходних за рад секција МКЦ „Непкер“. Данас је радове обишао заменик председника Општине Кула, Карољ Валка и помоћник председника Општине Страхиња Паравина. Том приликом Валка је рекао да када се заврши и друга фаза послова објекат МКЦ „Непкер“ ће бити комплетно реконструисан и мађарска национална мањина у Кули, која користи овај објекат имаће боље и савременије услове за рад, односно, за неговање културе и традиције Мађара на овим просторима, кроз организовање разних манифестација и дружења.

nepker1

Мађарски културни Центар ,,Непкер“ у Кули је основан 1868, године у трошном делу једне куће. У последњих 10-15 година интензивно се ради на проширивању зграде „Непкера“ улепшавању и модернизацији. У име извођача радова Привредног друштва „Блашко градња“ д.о.о из Куле,  Имре Блашко је данас током обилазка радова за нашу телевизију рекао  да ће радови сигурно потрајати још око месец, месец и по дана, јер временске прилике успоравају послове.

Радове осим општине Кула финансирају ресорни покрајински и републички органи, као и разне фондације из Републике Мађарске.

извор:qmedia

Поделите

Коментари су затворени.