Удружена акција на уређивању парка

0

У понедељак 18. новембра 2019. године Удружење „Плава птица“ посетили су представници Удружења „Живимо заједно“ Београд и удружења „Бисер“ Србобран, у оквиру заједничког пројекта. Идеја пројекта је радно ангажовање особа са инвалидитетом и економско оснаживање кроз послове на рециклажи ПЕТ амбалаже, уз акценат на очувању животне средине.

Удружење „Живимо заједно“ је донело корисницима Плаве птице на употребу један контејнер за пет рециклажу у који ће се материјал прикупљати. Такође потписан је протокол о сарадњи по коме ће се прикупљати амбалажа и предавати прерађивачу а од које ће корисници Удружења и само Удружење остваривати приход.

Ово је један од начина да се одрасле особе са инвалидитетом укључе у радну средину, ангажују на пословима од којих ће имати као резултат економско оснаживање али и осећај корисности и уједно ће се радити на заштити животне средине.

Након потписивања протокола корисници и васпитачи сва три Удружења су заједно реализовали акцију чишћења централног парка у Кули, а након тога су имали организовану журку и дружење.

извор:qmedia

Поделите

Коментари су затворени.