Počeli radovi na dodatnom opremanju industrijske zone u Kuli

0

Danas su počeli radovi na dodatnom opremanju industrijske zone u Bloku 66 u Kuli vredni oko 65 miliona dinara. Reč je o izgradnji saobraćajnica i prateće infrastrukture u dužini od 680 metara, dovodnog voda i vodovodne mreže sa hidrantskim priključcima. Vrednost poslova na izgradnji saobraćajnice i javne rasvete je oko 42 miliona dinara. Investitor je opština Kula, a sufinansijer je Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, koja finansira veći deo, u iznosu od oko 80 procenata. Izgradnju vodovodne mreže i dovodnog voda u stoprocentnom iznosu finansira Uprava za kapitalna ulaganja, a vrednost poslova je oko 24 miliona dinara.

Radove je danas obišao predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, koji je tom prilikom istakao da je industrijska zona u Kuli jedna od najopremljenijih u Srbiji, kao i da će nakon dodatnih radova u potpunosti biti spremna za nove investitore.

industrijska

„U industrijskoj zoni, koja je već infrastrukturno opremljena i u kojoj već radi nekoliko investitora gradimo dodatne saobraćajnice sa javnom rasvetom i vodovodnu mrežu kako bi povezli industrijsku zone na gradski vodovod“, kaže Miljanić. „Do sada je industrijska zona bila snabdevana iz bunara koji se nalazi na samoj zoni, a povezivanjem na gradsku mrežu dobija se sigurnost i kvalitetnije vodosnabdevanje investitora, koji ovde imaju svoje pogone“, navodi Miljanić.

industrijska3

„Uskoro planiramo i nove radove na industrijskoj zoni. U fazi je izrada projektne dokumentacije za izgradnju novog elektro voda iz pravca Vrbasa čime bi se i snabdevanje električnom energijom investitora pojačalo. Vrednost tih radova, kako je predviđeno projektom je oko 300 hiljada evra“, rekao je predsednik opštine Damjan Miljanić.

Izvođač radova na izgradnji saobraćajnica i vodovoda je „Ekstra-auto Transport“ d.o.o iz Vrbasa, a kompletni poslovi bi trebali da budu završeni polovinom januara 2020. godine.

Podelite

Komentari su zatvoreni.