Почели радови на додатном опремању индустријске зоне у Кули

0

Данас су почели радови на додатном опремању индустријске зоне у Блоку 66 у Кули вредни око 65 милиона динара. Реч је о изградњи саобраћајница и пратеће инфраструктуре у дужини од 680 метара, доводног вода и водоводне мреже са хидрантским прикључцима. Вредност послова на изградњи саобраћајнице и јавне расвете је око 42 милиона динара. Инвеститор је општина Кула, а суфинансијер је Управа за капитална улагања АП Војводине, која финансира већи део, у износу од око 80 процената. Изградњу водоводне мреже и доводног вода у стопроцентном износу финансира Управа за капитална улагања, а вредност послова је око 24 милиона динара.

Радове је данас обишао председник општине Кула, Дамјан Миљанић, који је том приликом истакао да је индустријска зона у Кули једна од најопремљенијих у Србији, као и да ће након додатних радова у потпуности бити спремна за нове инвеститоре.

industrijska

„У индустријској зони, која је већ инфраструктурно опремљена и у којој већ ради неколико инвеститора градимо додатне саобраћајнице са јавном расветом и водоводну мрежу како би повезли индустријску зоне на градски водовод“, каже Миљанић. „До сада је индустријска зона била снабдевана из бунара који се налази на самој зони, а повезивањем на градску мрежу добија се сигурност и квалитетније водоснабдевање инвеститора, који овде имају своје погоне“, наводи Миљанић.

industrijska3

„Ускоро планирамо и нове радове на индустријској зони. У фази је израда пројектне документације за изградњу новог електро вода из правца Врбаса чиме би се и снабдевање електричном енергијом инвеститора појачало. Вредност тих радова, како је предвиђено пројектом је око 300 хиљада евра“, рекао је председник општине Дамјан Миљанић.

Извођач радова на изградњи саобраћајница и водовода је „Екстра-ауто Транспорт“ д.о.о из Врбаса, а комплетни послови би требали да буду завршени половином јануара 2020. године.

Поделите

Коментари су затворени.