Изложба скулптура Исидоре Миљанић

0

У петак, 15. новембра, у Ликовној галерији  Културног центра биће отворена изложба скулптура уметнице Исидоре Миљанић из Врбаса. Изложбу ће отворити доктор ликовних уметности, галеристкиња Силвиа Јелачић. Програм почиње у 18 часова,  када ће наступити  Етно група Аваз из Врбаса, под руководством Марка Алексића. Група је основана у јулу 2018. године, а њен  члан од оснивања је и Исидора Миљанић. Поставка ће бити отворена  за све љубитеље уметности две недеље.

Дуализам у скулпторској форми, био је и назив њеног Мастер рада, а кроз своје ликовно стваралаштво жели да и на публику  пренесе своју љубав према природи. Примарни материјал за њене скулптуре је дрво, које користи на специфичан начин, тежећи да не наруши његово природно стање.

Поред скулптура, на изложби ће бити изложена и серија цртежа на стаклу  „Бележење тренутка“, на којима су приказани годови, а циљ је да се трајно сачува тренутак у ком је пронађено одређено дрво.

Исидора Миљанић  је рођена је у Врбасу, где је завршила основну школу и Гимназију „Жарко Зрењанин“. Основне студије завршила је на Академији уметности у Новом Саду, одсек вајарство, у класи професора Томислава Тодоровића, а прошлог месеца и мастер студије у класи професорице Мирјане Благојев.

IMG-0f36be07baf3eb0ea003d3dfa4488a93-V

Поделите

Коментари су затворени.