Одржан Фестивал украјинског дечијег стваралаштва „Веселка“

0

Данас је у сали Културног центра у Кули одржан традиционални 9. Фестивал украјинског дечијег стваралаштва „Веселка“. Поред домаћина, КУД „Иван Сењук“ из Куле наступила су Културно уметничка друштва из Новог Сада, Инђије, Врбаса, Сремске Митровице и ученици Основних школа који похађају украјински језик са елементима националне културе, као и гости из Вуковара.

veselka

Свечаном концерту је претходило такмичење певача и рецитатора, након којег се свим присутнима обратио председник општине Кула, Дамјан Миљанић, који је честитао организаторима на одличној манифестацији, а свим учесницима пожелео пријатан боравак у Кули. Он је додао да је ово само једна од бројних свечаности у недељи када се обележава Дан општине Кула, 16. новембар. Такође, истакао је да се поред свечаног дела, анализира шта је обећано и урађено у овој години и напоменуо да ће на следећем јубилеју „Веселке“, КУД „Иван Сењук“ моћи да се похвали новим просторијама.

vesel1

За крај, свој деци, учесницима Фестивала, председник и заменица председника Скупштине Зорица Демковић, у име локалне самоуправе, поделили су пригодне поклоне. Поред председника општине Кула, манифестацију су увеличали и сарадник Амбасаде Украјине у Републици Србији Дарина Гариб, председник украјинске националне мањине Никола Љаховић и председник украјинске националне мањине Републике Хрватске Михајло Семењук.

Поделите

Коментари су затворени.