Од 12. до 15. новембра “Јесен стиже дуњо моја”

0

У склопу музичке мнифестације “Јесен стиже дуњо моја”, од 12. до 15. новембра, биће одржани концерти у част Исидора Бајића – Исе. Отварање ове манифестације је заказано за уторак (12. новембар) у 19 часова у Концертној сали Музичке школе у Кули, а на програму је “Вече соло песме и камерне музике”. Наступиће уметници из Новог Сада – Милана Вуксан, мецосопран, Милана Станић Зубер, флаута и Соња Мушкић, клавир.

Наредног дана, у среду 13. новембра, такође од 19:00 часова у Концертној сали, одржаће се концерт архаичних дувачких инструмената и клавира. Наступају ученици из Новог Сада Небојша Бурић (дувачки инструмент) и Кристина Јевтовић (клавир).

У сали Културног центра Кула 14. новембра од 19:00 часова одржаће се концерт тамбурашког оркестра “Васа Јовановић” из Новог Сада, под диригентском палицом Зорана Бугарског Брице, а петак, 15. новембар, резервисан је за хорско певање, када у Цркви Светог Марка од 19:00 часова наступају “Виле”, хор Културно-уметничког друштва “Дурмитор” и Црквени хор “Цвети цар Константин и царица Јелена” из Сомбора.

Манифестација негује стваралаштво Исе Бајића и подстиче стварање нова музичких облика које је он неговао: соло песма, клавирска музика, хорско певање, тамбурашка музика и др.

Организатор манифестације је Културно-просветна заједница општине Кула, покровитељ манифестације је Општина.

isa plakat (6)

Поделите

Коментари су затворени.