Песничко вече у Кули

0

Клуб књижевних и ликовних стваралаца „Стазе“, у оквиру акције „Месец књиге“, приредио је књижевно вече у просторијама Народне библиотеке у Кули. У пријатној атмосфери своје стихове су казивали песници из кулске општине и чланови Клуба“ Стазе“, а као посебан гост наступио је Слободан Вучинић из Подгорице.

На песничком дружењу је учествовала песникиња и оснивач Клуба „Стазе“ Јелена Зарубица. Она се укратко осврнула на историјат деловања „Стаза“, од њеног основања 1974. године па све до данашњих дана. – „Трајемо око 44 године, некада смо радили пуно, дружили се и сарађивали са другим књижевним клубовима, не само у Кули већ и у другим местима бивше Југославије, а наши чланови су добијали значајне награде на књижевним конкурсима“, истакла је Зарубица. Поред тога, Зарубица је подсетила да су део овог клуба чинили и бројни академски сликари, који су значајно утицали на унапређење културног и уметничког живота у Кули.

Јелена Зарубица је позвалa и подстакла младе људе да се активно укључе у рад и активности “Клуба књижевних и ликовних стваралаца „Стазе“, како би се са новом енергијом ово удружење наставило да живи и ствара.

Поделите

Коментари су затворени.