Pesničko veče u Kuli

0

Klub književnih i likovnih stvaralaca „Staze“, u okviru akcije „Mesec knjige“, priredio je književno veče u prostorijama Narodne biblioteke u Kuli. U prijatnoj atmosferi svoje stihove su kazivali pesnici iz kulske opštine i članovi Kluba“ Staze“, a kao poseban gost nastupio je Slobodan Vučinić iz Podgorice.

Na pesničkom druženju je učestvovala pesnikinja i osnivač Kluba „Staze“ Jelena Zarubica. Ona se ukratko osvrnula na istorijat delovanja „Staza“, od njenog osnovanja 1974. godine pa sve do današnjih dana. – „Trajemo oko 44 godine, nekada smo radili puno, družili se i sarađivali sa drugim književnim klubovima, ne samo u Kuli već i u drugim mestima bivše Jugoslavije, a naši članovi su dobijali značajne nagrade na književnim konkursima“, istakla je Zarubica. Pored toga, Zarubica je podsetila da su deo ovog kluba činili i brojni akademski slikari, koji su značajno uticali na unapređenje kulturnog i umetničkog života u Kuli.

Jelena Zarubica je pozvala i podstakla mlade ljude da se aktivno uključe u rad i aktivnosti “Kluba književnih i likovnih stvaralaca „Staze“, kako bi se sa novom energijom ovo udruženje nastavilo da živi i stvara.

Podelite

Komentari su zatvoreni.