Почели радови на проширењу пута у Црвенки

0

Почели су радови на проширењу саобраћајнице државног пута првог реда у Црвенки и локалног пута у улици Моше Пијаде, чија је вредност 30 милиона динара. Председник општине Кула Дамјан Миљанић нагласио је да је то веома значајан пројекат  за општину Кула, јер се проширује раскрсница, добија се нова сигнализација, нови семафори, а већи део пројекта финансира Република, односно ЈП „Путеви Србије“, док се проширење саобраћајнице у улици М. Пијаде финансира из општинског буџета. Он је такође, подсетио на пројекат који је већ реализиван, а то је изградња пута Крушчић-Грачац, заједничка инвестиција општине Кула и општине Оџаци вредна преко 40 милиона динара. Председник је најавио и будуће инфраструктурне пројекте, као што је нови пут Крушчић- Руски Крстур, инвестиција вредна 100 милиона динара, као и пут Кула-Врбас.

У име извођача радова „Бачка пута“, Иштван Пап је рекао да ће се на све четири стране раскрсница проширивати по једна саобраћајна трака за скретање у лево, што до сада није постојало, тако да ће се саобраћај одвијати много брже и безбедније.

6D3F9C5E-9CB0-4761-88BC-295F2BFFB259

Дејан Алексић инжењер саобраћаја објаснио је да је овде у питању укрштање два пута са јако великим интезитетом саобраћаја. Према подацима са аутоматског бројача саобраћаја на овом државном путу просечан дневни саобраћај је преко 7000 возила. Такође, улици Моше Пијаде, која се наслања на локални пут Нова Црвенка-Бајша-Бачка Топола и представља центар насељеног места Црвенка, имамо велику фреквенцију локалног саобраћаја. Према Алексићевим речима, сама реконструкција раскрснице предвиђа изградњу нових семафора са LED технологијом, а очекује се и растерећење саобраћаја. Завршетак радова се очекује у наредних 30 дана.

00179.MTS_snapshot_00.01.042

Поделите

Коментари су затворени.