Završna konferencija Projekta „Podrška razvoju obrazovanja i zapošljavanja”

0

Završna konferencija Projekta „Podrška razvoju obrazovanja i zapošljavanja“ održana je juče u šabačkom Centru za stručno usavršavanje. U ime Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj opštine Kula na konferenciji je govorila Dragana Žekić Šukara, a skupu je je prisustvovala i Jelena Pavkov, pomoćnica predsednika opštine Kula.

IMG-b2fe7ca51b2f96bf14a098344bbab68d-V

Dragana Žekić Šukara je na panelu o civilnom i privatnom sektoru i saradnji sa ostalim relevantnim subjektima u ovoj oblasti, istakla da opština Kula ima višegodišnju uspešnu saradnju sa Novosadskim humanitarnim centrom i austrijskom organizacijom Volkshilfe Solidarität, a u okviru SEED programa. Ona kaže da je Opština Kula preuzela primere dobre prakse iz Šapca, Apatina, Surdulice i Vladičinog Hana, a koje treba da doprinesu kreiranju novih aktivnih mera na tržištu rada i stvaranju boljih uslova za zapošljavanje.

Pored pružanja pomoći kroz grantove preduzetnicima i podršci STŠ „Mihajlo Pupin“ kroz nabavku opreme, formiran je Savet za privredu, a u planu je izrada Akcionog plana zapošljavanja i formiranje Lokalnog partnerstva za zapošljavanje opštine Kula, koji treba da okupi sve važne činioce iz ove oblasti.

IMG-bcd08124cfaa2bde9d7899f95491f9cc-V

Projekat je imao za cilj promociju zapošljavanja i samozapošljavanja žena i mladih kroz podsticanje saradnje lokalne samouprave, Nacionalne službe za zapošljavanje. Predstavljanju rezultata trogodišnjeg projekta, koji je finansirala Austrijska razvojna agencija ADA, uz partnerstvo sa organizacijom Volkshilfe Solidarität, prisustvovali su predstavnici partnera i učesnika projekta, kao i brojni gosti, među kojima predstavnica austrijske ambasade u Srbiji, Sabine Krojzenbruner.

Ukupna vrednost trogodišnjeg projekta je 1,2 miliona evra. Projekat je počeo u januaru 2017. a završava se u decembru 2019. godine.

IMG-b9447c0209fcf1e61cd3547fa6427d95-V

Podelite

Komentari su zatvoreni.