Bogat vikend za ljubitelje sporta

0

Predstojeći sportski vikend proteći će u znaku rukometa, fudbala i košarke.

U petom kolu prvenstva u rukometnoj Super B ligi Srbije oba naša predstavnika su domaćini. Crvenka će u svojoj hali ugostiti ekipu Voždovca iz Beograda. Crvenčani u dosadašnjem delu prvenstva nisu osetili slast pobede, baš kao i njihovi gosti. No, s obzirom da će imati podršku sa tribina rukometaši Crvenke poručuju da je došlo vreme za upisivanje prvih bodova.

Sivac 69 će u novosagrađenoj hali u svom mestu dočekati ekipu Jugovića iz Kaća. Reč je o protivniku sa dobrom rukometnom školom, a duel će pokazati jesu li se Sivčani oporavili od nesrećnog poraza u Smederevu. Svakako, veliki hendikep za ekipu Sivca je činjenica da je povređen golman Nikola Bogojević, no, uprkos tome izabranici Branka Žeželja poručuju da će dati svoj maksimum i tako nadoknaditi izostanak pouzdanog Bogojevića.

Susreti Crvenka – Voždovac i Sivac 69 – Jugović su na programu u nedelju, a počinju u 18 sati.

Fudbaleri Hajduka u desetom kolu prvenstva u Srpskoj ligi grupa Vojvodina na stadionu „Milan Sredanović“ u Kuli dočekuju Kozaru iz Banatskog Velikog Sela. Kuljani su vezali sedam uzastopnih poraza, pa se pobeda protiv Kozare nameće kao imperativ, ukoliko fudbaleri Hajduka žele da uhvate priključak sa sredinom tabele. Kozara je na tabeli iznad Hajduka, ali bi je u slučaju pobede Hajduk preskočio. Susret Hajduk 1912 – Kozara će biti odigran sutra, a počeće u 15 sati.

U desetom kolu prvenstva u Vojvođanskoj ligi grupa sever fudbaleri Crvenke gostuju u Vrbasu gde ih očekuje domaćin OFK Vrbas. Budući da su obe ekipe u sredini tabele, da se dobro poznaju, teško je prognozirati ko je bliži pobedi. Vrbašani veruju u prednost domaćeg terena, dok Crvenčani poručuju da će igrati rasterećeno, a u takvoj igri svaki rezultat je moguć. Susret fudbalera Vrbasa i Crvenka će na stadionu Kod Šlajza u Vrbasu biti odigran sutra, a počeće u 15 sati.

Fudbaleri Rusina iz Ruskog Krstura u desetom kolu prvenstva u Somborskoj područnoj ligi gostuju u Kljajićevu gde se sastaju sa Kordunom. Biće to okršaj ekipa koje imaju isti broj bodova, što nagoveštava zanimljivu fudbalsku predstavu. Duel Korduna i Rusina će u Kljajićevu biti odigran sutra, a počeće u 15 časova.

Sve četiri ekipe iz kulske opštine koje se takmiče u Somborskoj međuopštinskoj ligi prvi razred u desetom kolu prvenstva su domaćini. Lipar dočekuje ekipu Lidera iz Odžaka i nakon pobede u gostima Liparčani su rešeni  da taj uspeh overe pred svojim navijačima. Kula će na Gederu ugostiti ekipu Jedinstva iz Ribareva, a s obzirom na položaj ekipa na tabeli Kula je favorit. Polet će u Sivcu dočekati ekipu Dunava iz Bačkog Monoštora, a najteže će biti ekipi Mladosti koja će u Kruščiću ugostiti trećeplasiranu na tabeli ekipu Stanišića. Svi ovi susreti su na programu u nedelju, a počeće u 15 sati.

Košarkaši Hajduka u trećem kolu prvenstva u Prvoj Srpskoj ligi pred svojim pristalicama dočekuju ekipu Železničara iz Inđije. Iako je gost u prva dva kola upisao dve pobede, košarkaši Hajduka osokoljeni pobedom u prošlom kolu ostvarenom u gostima, poručuju da će uz podršku sa tribina upisati novi uspeh. Duel košarkaša Hajduka i Železničara iz Inđije će u hali Osnovne škole „Petefi brigada“ u Kuli biti odigran sutra, a počeće u 19 časova.

Podelite

Komentari su zatvoreni.