Богат викенд за љубитеље спорта

0

Предстојећи спортски викенд протећи ће у знаку рукомета, фудбала и кошарке.

У петом колу првенства у рукометној Супер Б лиги Србије оба наша представника су домаћини. Црвенка ће у својој хали угостити екипу Вождовца из Београда. Црвенчани у досадашњем делу првенства нису осетили сласт победе, баш као и њихови гости. Но, с обзиром да ће имати подршку са трибина рукометаши Црвенке поручују да је дошло време за уписивање првих бодова.

Сивац 69 ће у новосаграђеној хали у свом месту дочекати екипу Југовића из Каћа. Реч је о противнику са добром рукометном школом, а дуел ће показати јесу ли се Сивчани опоравили од несрећног пораза у Смедереву. Свакако, велики хендикеп за екипу Сивца је чињеница да је повређен голман Никола Богојевић, но, упркос томе изабраници Бранка Жежеља поручују да ће дати свој максимум и тако надокнадити изостанак поузданог Богојевића.

Сусрети Црвенка – Вождовац и Сивац 69 – Југовић су на програму у недељу, а почињу у 18 сати.

Фудбалери Хајдука у десетом колу првенства у Српској лиги група Војводина на стадиону „Милан Средановић“ у Кули дочекују Козару из Банатског Великог Села. Куљани су везали седам узастопних пораза, па се победа против Козаре намеће као императив, уколико фудбалери Хајдука желе да ухвате прикључак са средином табеле. Козара је на табели изнад Хајдука, али би је у случају победе Хајдук прескочио. Сусрет Хајдук 1912 – Козара ће бити одигран сутра, а почеће у 15 сати.

У десетом колу првенства у Војвођанској лиги група север фудбалери Црвенке гостују у Врбасу где их очекује домаћин ОФК Врбас. Будући да су обе екипе у средини табеле, да се добро познају, тешко је прогнозирати ко је ближи победи. Врбашани верују у предност домаћег терена, док Црвенчани поручују да ће играти растерећено, а у таквој игри сваки резултат је могућ. Сусрет фудбалера Врбаса и Црвенка ће на стадиону Код Шлајза у Врбасу бити одигран сутра, а почеће у 15 сати.

Фудбалери Русина из Руског Крстура у десетом колу првенства у Сомборској подручној лиги гостују у Кљајићеву где се састају са Кордуном. Биће то окршај екипа које имају исти број бодова, што наговештава занимљиву фудбалску представу. Дуел Кордуна и Русина ће у Кљајићеву бити одигран сутра, а почеће у 15 часова.

Све четири екипе из кулске општине које се такмиче у Сомборској међуопштинској лиги први разред у десетом колу првенства су домаћини. Липар дочекује екипу Лидера из Оџака и након победе у гостима Липарчани су решени  да тај успех овере пред својим навијачима. Кула ће на Гедеру угостити екипу Јединства из Рибарева, а с обзиром на положај екипа на табели Кула је фаворит. Полет ће у Сивцу дочекати екипу Дунава из Бачког Моноштора, а најтеже ће бити екипи Младости која ће у Крушчићу угостити трећепласирану на табели екипу Станишића. Сви ови сусрети су на програму у недељу, а почеће у 15 сати.

Кошаркаши Хајдука у трећем колу првенства у Првој Српској лиги пред својим присталицама дочекују екипу Железничара из Инђије. Иако је гост у прва два кола уписао две победе, кошаркаши Хајдука осокољени победом у прошлом колу оствареном у гостима, поручују да ће уз подршку са трибина уписати нови успех. Дуел кошаркаша Хајдука и Железничара из Инђије ће у хали Основне школе „Петефи бригада“ у Кули бити одигран сутра, а почеће у 19 часова.

Поделите

Коментари су затворени.