Пензионери обележили свој дан

0

Октобар, осим као месец књиге, код нас се обележава и као месец старих и пензионера, најстарије, а уједно и најугроженије и најосетљивије групе и популације у држави, како је поводом Дана пензионера рекао Стеван Рајић, председник Општинског удружења пензионера Кула.

Иако је Општинско удружење пензионера (ОУП) основано 17. јула 1947. године, јул је месец ангажованости, рада али и одмора, одлучено је да се дан старих у овом Удружењу обележи 17. октобра и да се прослави као Дан пензионера општине Кула.

penzioneri2

Данас је одржана Свечана седница скупштине ОУП којој је присуствовао председник општине Кула Дамјан Миљанић, његова помоћница Јелена Павков, затим директор ПИО Фонда филијала Сомбор Јасна Милаковић, начелница одељења за ПИО Сомбор Јелена Шапоња, као и ученици ОШ “Иса Бајић“ из Куле Давид Нинков, Марија Жирош и Биљана Митрић заједно са професорицом Валентином Вулић.

Како је истакао Рајић, у општини Кула живи око 9.500 пензионера од којих преко 4.000 њих имају примања мања од пензионог просека који износи око 26.000 динара а чак око 2.000 пензионера има примања мања од 15.000 динара. “Таквим пензионерима мора да се пружи помоћ, и овом приликом апелујемо на све пензионере а посебно на грађане Куле и на општинске органе да помогну таквим људима“ – закључује Рајић.

Поделите

Коментари су затворени.