Predsednik Opštine posetio vrtić i školu u Sivcu

0

U vrtiću “Čuvari osmeha“ u Sivcu danas je obeležen Svetski dan zdrave hrane, te su tom prilikom vrtić posetili predsednik opštine Kula Damjan Miljanić, sekretar MZ Sivac Boban Damjanović, pomoćnica predsednika Jelena Pavkov.

Kako bi i dalje bili u mogućnosti da prave zdravu hranu, sekretar MZ Sivac Boban Damjanović je vrtiću uručio blender za kuhinju kao prigodan poklon, a kako je izjavio, dobra saradnja sa vrtićem se nastavlja.

Posetu Sivcu, delegacija je iskoristila i kako bi obišla radove koji su u toku u vrtiću “Čuvari osmeha“ u Sivcu, ali i u Osnovnoj školi “20. oktobar“. U vrtiću se trenutno radi nadstrešnica kako ne bi više kisla terasa, ujedno i da bi se otklonila opasnost po decu kada je hladno i klizavo.

damjan_sivac1

Prema rečima direktora Osnovne škole “20. oktobar“ Ferenca Lendaka, 7. oktobra je raspisana javna nabavka za izgradnju toplog hodnika u zgradi u ulici Maršala Tita 136, kojom će biti rešen višedecenijski problem kada deca više neće morati po snegu i kiši da izlaze napolje kako bi došli u fiskulturnu salu. Otvaranje koverata sa ponudama planirano je za 7. novembar kada će se i krenuti u realizaciju ovog projekta. Sredstva za projekat su obezbeđena iz Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje koja obuhvataju 90 odsto investicije, a ostalih 10 odsto obezbeđuje lokalna samouprava. Sledeći projekat koji se tiče škole planiran je za početak sledeće kalendarske godine kada se planira kompletno renoviranje i adaptacija zgrade u Novom Sivcu.

damjan_sivac2

Predsednik opštine Damjan Miljanić je istakao da su ovi radovi samo ispunjenje onoga što je obećano početkom godine, kada je rekao da će ova i sledeća godina biti posebno posvećena infrastrukturnom opremanju škola u našoj Opštini. Pored najvećih radova koji se očekuju upravo u Sivcu, očekuju se radovi na uređenu i proširenju STŠ “Mihajlo Pupin“ u Kuli, urađen je projekat za halu Ekonomske škole a priprema se dokumentacija za adaptaciju starog dela  škole, a takođe je podsetio i na radove koji su već završeni u školama u Kruščiću i OŠ “Petefi brigada“ u Kuli. Ono što je bitno, kako je istakao, je to da škole budu proaktivne, da iniciraju šta bi trebalo da se radi a Opština će pomoći kako bi se uradili projekti i obezbediti deo sredstava.

“Ono što će biti uloženo u škole u ovoj godini, kao i u narednoj, biće reda veličine nekoliko stotina miliona dinara, to su ozbiljna ulaganja ali se tu neće stati već će se gledati da sve škole u Opštini budu pokrivene“ – zaključio je Miljanić.

Podelite

Komentari su zatvoreni.