„Dani bundeve“ u znaku dobre atmosfere i brojnih posetilaca

0

Pod sloganom “Zabava za celu porodicu“ u gradskom parku u Kuli, održan je peti festival „Dani bundeve“, koji je posvećen tradiciji zdrave ishrane, domaćoj radinosti i podršci porodičnoj proizvodnji. Na manifestaciji je izlagalo više od 50 malih proizvođača iz kulske opštine i drugih vojvođanskih mesta. Svi mali izlagači koji su se predstavili tokom jesenjeg festivala, morali su da izlože barem jedan proizvod ili jelo od bundeve. Pored proizvoda od bundeve, na štandovima su posetioci mogli da probaju i kupe raznu organsku i domaću hranu, kao i kvalitetna vina. Za dobru atmosferu se pobrinuo kulski bend “Akustik trio”.

D80_4919_3540x2360

I ove godine su nagrađene ekipe koje su, po oceni žirija, napravile najukusnije proizvode od bundeve. Osim pehara i diploma, nagrađeni mali proizvođači su dobili paket sa domaćim proizvodima. Prvo mesto je pripalo ekipi Srednje ekonomsko- trgovinske škole u Kuli, dok su drugo i treće mesto osvojile Aranka Bači iz Rumenke i Marica Popov iz Vrbasa.

Prema rečima direktora Turističke organizacije opštine Kula, Vladimira Stankovića festival je održan po izuzetno lepom vremenu, i to po prvi put u parku što je naišlo na oduševljenje kako izlagača tako i posetilaca. “U okviru programa najviše su uživali najmlađi sugrađani za koje je organizovana eko radionica „U radnju kreni, torbu promeni” i maskenbal, a fontana i park za ovu priliku pretvoreni su u dečje igralište”, kaže Stanković.

D80_4697_3540x2360

Festival je organizovalo Udruženje žena „Eko Kula“ uz podršku Turističke organizacije Opštine Kule i opštine Kula.

Foto: Džezabel Farkaš

Podelite

Komentari su zatvoreni.