„Подршка моделима укључивања грађана у одлучивање о трошењу средстава прикупљених кроз порезе на имовину“

0

Општина Кула учествује у програму „Реформа пореза на имовину“ коју финансира Swiss Agency for development and Cooperation SDC. У склопу програма изашао је позив за кофинансирање пројеката из домена добре управе „Подршка моделима укључивања грађана у одлучивање о трошењу средстава прикупљених кроз порезе на имовину“.

На састанку радне групе која спроводи активности кроз овај програм одлучено је да општина Кула аплицира у овом позиву по моделу Директно учешће грађана. Овај модел подразумева укључивање грађана у буџетски процес и намењен је финансирању уређивања јавних површина у власништву општине Кула, а у складу са жељама грађана општине Кула. На овај начин биће пружена још једна могућност грађанима да учествују у одлучивању о начину трошења средстава прикупљених кроз порез на имовину.

Подсећања ради, грађани општине Кула већ имају прилику да путем званичне презентације општине Кула односно линка http://kula.rs/reforma-poreza-na-imovinu-anketa/ пошаљу предлоге како би се креирало заједничко решење у складу са потребама грађана.

Поделите

Коментари су затворени.