Mališani iz vrtića „Maslačak“ kod predsednika opštine Kula

0

Mališani iz vrtića „Maslačak“ PU „Bambi“, predvođeni zamenicom direktora ove ustanove Snežanom Bulatović, posetili su danas predsednika opštine Kula Damjana Miljanića. Poseta je upriličena povodom obeležavanja Dečije nedelje, a pod sloganom „Da pravo svako – dete uživa lako“.

IMG_6832Deca su iskoristila priliku da skrenu pažnju na svoje potrebe u lokalnoj zajednici. Oni su predsedniku opštine Kula postavljali razna pitanja i predlagali šta sve treba uraditi da grad bude lepši i bolji. Deca su najviše tražila da se naprave nova igrališta, da se na pojedinim lokacijama u gradu postave „ležeći policajci“, da se zasadi puno cveća, kao i da se vodi više računa o prirodi i životnoj sredini. Miljanić je prihvatio sve predloge mališana i obećao im da će se potruditi da ispuni sve ono što su tražili.IMG_6839

Pored prijema u kabinetu predsednika opštine Kula, „Bambijevci“ su obišli Skupštinsku salu, a potom im je u Svečanoj sali priređeno posluženje i uručeni pokloni u vidu školskog pribora.

IMG_6845

U okviru dečje nedelje organizuju se raznovrsne aktivnosti i kreativne radionice, a mališani se putem knjiga upoznaju sa decom iz svih krajeva sveta. Takođe, do kraja ove nedelje deca će uživati u pozorišnim predstavama i međusobnim druženjima unutar PU „Bambi“, kao i sportskim aktivnostima, dok će za roditelje biti održana radionica o dečijim pravima.

Podelite

Komentari su zatvoreni.