Малишани из вртића „Маслачак“ код председника општине Кула

0

Малишани из вртића „Маслачак“ ПУ „Бамби“, предвођени заменицом директора ове установе Снежаном Булатовић, посетили су данас председника општине Кула Дамјана Миљанића. Посета је уприличена поводом обележавања Дечије недеље, а под слоганом „Да право свако – дете ужива лако“.

IMG_6832Деца су искористила прилику да скрену пажњу на своје потребе у локалној заједници. Они су председнику општине Кула постављали разна питања и предлагали шта све треба урадити да град буде лепши и бољи. Деца су највише тражила да се направе нова игралишта, да се на појединим локацијама у граду поставе „лежећи полицајци“, да се засади пуно цвећа, као и да се води више рачуна о природи и животној средини. Миљанић је прихватио све предлоге малишана и обећао им да ће се потрудити да испуни све оно што су тражили.IMG_6839

Поред пријема у кабинету председника општине Кула, „Бамбијевци“ су обишли Скупштинску салу, а потом им је у Свечаној сали приређено послужење и уручени поклони у виду школског прибора.

IMG_6845

У оквиру дечје недеље организују се разноврсне активности и креативне радионице, а малишани се путем књига упознају са децом из свих крајева света. Такође, до краја ове недеље деца ће уживати у позоришним представама и међусобним дружењима унутар ПУ „Бамби“, као и спортским активностима, док ће за родитеље бити одржана радионица о дечијим правима.

Поделите

Коментари су затворени.