Спортисти инвалиди из кулске општине настављају са успесима

0

Спортисти инвалиди из кулске општине настављају низ успеха. Наиме, претходних дана су одржана два покрајинска такмичења на којима су чланови Друштва за спорт и рекреацију инвалида општине Кула остварили одличне резултате. На Покрајинском првенству инвалида у пливању, које је одржано у новосадском СПЕНС-у, екипа Друштва за спорт и рекреацију инвалида општине Кула је у генералном пласману, у конкуренцији дванаест екипа, заузела друго место и освојила 11 бодова.

invalidi_2

Овом одличном резултату свој допринос дали су чланови кулске екипе Крсто Рнић, који је у дисциплинама 50 и 100 метара краул освојио друга места, као и Весна Радовић која је освојила друго место у дисциплини 50 метара прсно. Потом је у Бачкој Паланци одржано Покрајинско првенство инвалида у седећој одбојци, а екипа из Куле је освојила друго место и нових 11 бодова у генералном пласману. Када је седећа одбојка у питању треба рећи да су екипе биле подељене у две групе.

kulski_plivaci_1

Кулска екипа је у својој групи освојила прво место, без изгубљеног сета, победивши са по 2:0 екипе Инђије, Новог Сада и Бачке Паланке. У другој групи најбоља је била екипа Кикинде, па су у финалу снаге одмерили Кикинда и Кула. У веома занимљивом сусрету  славила је Кикинда са 2:1 у сетовима.

invalidi_1_1

До сада је у оквиру покрајинског првенства инвалида одржано такмичење у седам дисциплина и у генералном пласману екипа Куле дели друго и треће место са екипом Зрењанина са 75 освојених бодова, пет мање од водеће екипе Новог Сада. Наредно такмичење за спортисте инвалиде је покрајинско првенство у стрељаштву које ће бити одржано крајем овог месеца.

Поделите

Коментари су затворени.