Школа из Руског Крстура постала амбасадор пројекта STEM school label

0

 

Основна и средња школа „Петро Кузмјак“ из Руског Крстура проглашена је за школу амбасадора пројекта STEM school label, на радионицама које су оквиру тог пројекта одржане 22. И 23. септембра у Бриселу.
У Бриселу су биле и представнице Школе – професорка математике Наталија Будински која је и иницијаторка нових образовних метода, и директорка Школе Хелена Пашо Павловић.

У конкуренцији 300 европских школа учесница у овом пројекту, крстурска школа је изабрана за једну од 20 школа које су показале изузетне резултате у промоцији STEM  образовања.

Школа се у пројекат укључила прошле године и током целе школске године се радило на подизању квалитета наставе природних предмета и математике, тако да је задовољен 21 критеријум потребан да би школа постала амбасадор.

STEM образовање подразумева комбиновање природних предмета, математике, инжењерства и технологије као јединственог и интердисциплинарног концепта.

Професорка Будински и директорка Пашо Павловић су у Бриселу имале прилику да разговарају са наставницима из целе Европе и размене искуства и идеје за побољшање наставе.

Извор: РТВ

Поделите

Коментари су затворени.