Obeležen Dan Nove Crvenke

0

Žitelji Nove Crvenke i njihovi gosti proslavili su u nedelju Dan ovog mesta. Gosti i domaćini su se okupili ispred spomenika u centru sela, kako bi položili venac na spomenik solunskim dobrovoljcima i tako odali pomen učesnicima u oslobodilačkim ratovima od 1912. Do 1918. godine.

1

Dalji program proslave Dana mesta nastavio se u Domu kulture pozdravnim govorima predsednika opštine i predsednika Saveta mesne zajednice. Nakon toga usledio je prigodan kulturno-umetnički program, posle kojeg je priređen ručak za sve goste proslave Dana Nove Crvenke.

2

Predsednik Opštine Kula Damjan Miljanić, najavio je značajne projekte u budućem periodu, za ovu najmanju ali vrlo značajnu Mesnu zajednicu. On je podsetio da je prošle godine urađen put, što je bila jedna od najvećih investicija kada je reč o lokalnim putevima u opštini Kula, dok se ove godine lokalna samouprava više locirala na pripremu projektno-tehničke dokumentacije i pripremu uslova da bi se investicije realizovale. Nova Crvenka ima projekat za zamenu azbestnih cevi, koji mora da se prilagodi određenim standardima i pravilima onih koji dodeljuju sredstva. Opština Kula je dobila sredstva, skoro 1.5 miliona evra iz Kancelarije za javna ulaganja i sigurno će predmet tih poslova biti i Nova Crvenka, rekao je predsednik Opštine.Takođe, je najavio i manje, ali isto tako značajne projekte, kao što su igradnja trotoara na glavnom putu, postavljanje ležećeg policajca. Na kraju, on je istakao da građani ove Mesne zajednice pokazuje posebnu ljubav prema ovom mestu, koji se okupljaju u velikom broju kada su neka događanja.

3

Obeležavanje Dana Nove Crvenke je završeno prigodnim koncertom za omladinu.

Podelite

Komentari su zatvoreni.