Обележен Дан Нове Црвенке

0

Житељи Нове Црвенке и њихови гости прославили су у недељу Дан овог места. Гости и домаћини су се окупили испред споменика у центру села, како би положили венац на споменик солунским добровољцима и тако одали помен учесницима у ослободилачким ратовима од 1912. До 1918. године.

1

Даљи програм прославе Дана места наставио се у Дому културе поздравним говорима председника општине и председника Савета месне заједнице. Након тога уследио је пригодан културно-уметнички програм, после којег је приређен ручак за све госте прославе Дана Нове Црвенке.

2

Председник Општине Кула Дамјан Миљанић, најавио је значајне пројекте у будућем периоду, за ову најмању али врло значајну Месну заједницу. Он је подсетио да је прошле године урађен пут, што је била једна од највећих инвестиција када је реч о локалним путевима у општини Кула, док се ове године локална самоуправа више лоцирала на припрему пројектно-техничке документације и припрему услова да би се инвестиције реализовале. Нова Црвенка има пројекат за замену азбестних цеви, који мора да се прилагоди одређеним стандардима и правилима оних који додељују средства. Општина Кула је добила средства, скоро 1.5 милиона евра из Канцеларије за јавна улагања и сигурно ће предмет тих послова бити и Нова Црвенка, рекао је председник Општине.Такође, је најавио и мање, али исто тако значајне пројекте, као што су иградња тротоара на главном путу, постављање лежећег полицајца. На крају, он је истакао да грађани ове Месне заједнице показује посебну љубав према овом месту, који се окупљају у великом броју када су нека догађања.

3

Обележавање Дана Нове Црвенке је завршено пригодним концертом за омладину.

Поделите

Коментари су затворени.