У току обука „Пут до успешног предузетника“

0

У току је обука коју организује Национална служба за запошљавање Филијала Сомбор под називом „Пут до успешног предузетника“. Обука  се одржава 29. и 30. августа, у малој сали СО Кула од 09:00 часова. Сви заинтересовани грађани који хоће да покрену свој посао могу се пријавити за обуку у  просторијама Националне службе за запошљавање у Кули, односно у канцеларији бр. 2.

Такође, незапослена лица са евиденције НСЗ Кула могу поднети захтев са бизнис планом за субвенцију за самозапошљавање по јавном позиву општине Кула и НСЗ Кула у износу од 200 хиљада динара.

Циљ обуке „Пут до успешног предузетника“ је да се незапосленим лицима олакша покретање сопственог посла, односно, стицање неопходних знања и вештина како би своје послове идеје претворили у конкретне иницијативе.

Током дводневних обука полазници ће се упознати са јавним позивима за самозапошљавање, поступком регистрације радње или предузећа, начином конкурисања за бесповратна средства, основама предузетништва, правним аспектом бизниса, пореском политиком, израдом бизнис плана и другим битним информацијама које су од значаја за израду пословне стратегије и стварања услова за пословну одрживост.

По завршетку обуке полазници стичу право на учешће у јавним позивима незапосленим лицима за доделу субвенције за самозапошљавање.

Поделите

Коментари су затворени.