Konkurs za ostvarivanje prava na regresiranje troškova prevoza učenika srednjih škola

0

Odeljenje za društvene delatnosti Opštinske uprave Kula raspisuje Konkurs za ostvarivanje prava na regresiranje troškova prevoza učenika srednjih škola.

Pravo na delimično regresiranje putnih troškova ostvarenih u cilju pohađanja školske nastave imaju učenici srednjih škola van teritorije opštine Kula, koji ispunjavaju sledeće uslove:

  • da su redovni učenici srednje škole van teritorije opštine Kula
  • da svakodnevno ili samo vikendom koriste sredstva međugradskog saobraćaja sa teritorije opštine Kula do mesta u drugim opštinama AP Vojvodine ili grada Beograda,
  • da imaju prebivalište na teritoriji opštine Kula,

Pravo na delimično regresiranje troškova prevoza u međugradskom saobraćaju ostvarivaće se počev od 02. septembra 2019. zaključno sa 22. decembrom 2019. godine, a nastaviće u 2020. godini ukoliko Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje odobri sredstva.

Pravo na 100% regresa troškova prevoza učenika srednjih škola sa područja opštine Kula,a upisani su u škole van teritrije opštine, ostvaruju:

  • učenici iz porodice koja ostvaruje pravo na novčanu socijalnu pomoć od strane Centra za socijalni rad
  • učenici iz porodice samohranih roditelja, uz izvod iz matične knjige umrlih
  • treće i svako naredno dete po redu rođenja uz izvod iz MKR za svu decu, ukoliko prvi put konkurišu
  •  učenici iz romskih porodica.

Zahteve, zajedno sa pratećom dokumentacijom, u roku predviđenom Konkursom predati Odeljenju za društvene delatnosti Opštinske uprave Kula i to na šalterima Uslužnog centra Opštinske uprave Kula, Lenjinova 11.

Pravo smeštaja u učeničkim domovima ostvaruju učenici iz porodica koji imaju pravo na novčanu socijalnu pomoć, iz porodice samohranih roditelja, iz romskih porodica koje imaju prebivalište na teritoriji opštine Kula, a ne koriste pravo na regresirani prevoz.

Učenici koji pohađaju srednje škole, čiji je osnivač opština Kula ( Ekonomsko-trgovinska škola u Kuli, STŠ “Mihajlo Pupin” u Kuli, Srednja škola sa domom učenika “Petro Kuzmjak” u Ruskom Krsturu i Srednja stručna škola u Crvenki ), ne podnose dokumentaciju, već su škole dužne da dostave spiskove svojih đaka najkasnije do 02.09. 2019.godine.

Podnosioci zahteva koji ispunjavaju uslove a zahtev podnesu do 06. septembra 2019. godine, ostvariće pravo regresiranja počev od septembra meseca, a kasnije podneti zahtevi od narednog meseca.

Konkurs je otvoren danom objavljivanja na sajtu Kula (26.08.2019.godine – ponedeljak) a biće objavljen i na Q radiju od 26.08.2019.godine, svaki dan do 06.09.2019.

Kompletan tekst konkursa možete preuzeti OVDE.

Podelite

Komentari su zatvoreni.