Aleksandra Tepavac osvojila srebrnu medalju na Juniorskom kupu nacija u boksu

0

Kuljanka Aleksandra Tepavac osvojila je srebrnu medalju na Juniorskom kupu nacija u boksu, koji je juče završen u Vrbasu. Ona je u finalu, podeljenom odlukom sudija rezultatom 3:2, izgubila od sunarodnice Sare Škapik. Ove dve takmičarke proglašene su i za najborbeniji par na turniru u ženskoj konkurenciji.

Na najvećoj sportskoj manifestaciji u Vrbasu i okruženju takmičilo se 160 najboljih mladih boksera iz 20 zemalja, sa tri kontinenta. Prema zvaničnim podacima, na turniru je učestvovalo 109 boksera i 51 bokserka koji su rođeni 2003. i 2004. godine i dolaze iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Grčke, Mađarske, Indije, Izraela, Kazahstana, Crne Gore, Severne Makedonije, Norveške, Poljske, Rumunije, Rusije, Srbije, Slovačke, Slovenije, Švedske, Ukrajine, Sjedinjenih Američkih Država i Uzbekistana.

Srbija je treća najbolja reprezentacija na turniru u ženskoj konkurenciji, posle Rusije i Indije, a u muškoj konkurenciji prva tri mesta zauzimaju Kazahstan, Rusija i Sjedinjene Američke Države.

Opština Kula je pomogla u organizaciji ove velike sportske manifestacije, tako što je ugostila i obezbedila smeštaj i boravak za reprezentacije Norveške i Indije.

Podelite

Komentari su zatvoreni.