Александра Тепавац освојила сребрну медаљу на Јуниорском купу нација у боксу

0

Куљанка Александра Тепавац освојила је сребрну медаљу на Јуниорском купу нација у боксу, који је јуче завршен у Врбасу. Она је у финалу, подељеном одлуком судија резултатом 3:2, изгубила од сународнице Саре Шкапик. Ове две такмичарке проглашене су и за најборбенији пар на турниру у женској конкуренцији.

На највећој спортској манифестацији у Врбасу и окружењу такмичило се 160 најбољих младих боксера из 20 земаља, са три континента. Према званичним подацима, на турниру је учествовало 109 боксера и 51 боксерка који су рођени 2003. и 2004. године и долазе из Босне и Херцеговине, Хрватске, Грчке, Мађарске, Индије, Израела, Казахстана, Црне Горе, Северне Македоније, Норвешке, Пољске, Румуније, Русије, Србије, Словачке, Словеније, Шведске, Украјине, Сједињених Америчких Држава и Узбекистана.

Србија је трећа најбоља репрезентација на турниру у женској конкуренцији, после Русије и Индије, а у мушкој конкуренцији прва три места заузимају Казахстан, Русија и Сједињене Америчке Државе.

Општина Кула је помогла у организацији ове велике спортске манифестације, тако што је угостила и обезбедила смештај и боравак за репрезентације Норвешке и Индије.

Поделите

Коментари су затворени.