Гости из Калоче стижу кануима

0

Челници Општине Кулa и града Калоче из Мађарске потписали су  2011. године документ којим се потврђује побратимљење два града.  Од тада до данас сарадња је остварена  у области економије, образовања, културе и спорта, а крунисана је заједничким Пројектом – „Интеррег-ИПА ЕУ“, који је финансиран из фондова Европске уније.

Прошле године, манифестације “Дани традиције“ у Кули, “Дани паприке“ у Руском Крстуру и вишедневни Фестивал Паприке у Калочи су, такође, проширене са више садржаја из средстава добијених од пројекта.

kanu_proba1

Почетком септембра пројекат под називом „Старе навике у новом руху“ улази у нову фазу. Другог септембра вишечлана делегација ће кренути Дунавом веслајући у каниуима да би стигли на највећу манифестацију у организацији Мађарског културног центра ,,Непкер“ из Куле, на 12. “Дане традиције“, која се одржава 7. септембра. Делегација ће сваки дан веслати око 30-50 километара Дунавом, а обезбеђено је и спавање у школама и интернатима који се налазе у близини Дунава. Веслачка тура покрива деоницу Калоча-Кула, а повратак је организован аутобусима. Низводно ће Дунавом веслати у укупној дужини од 160 километара.

Сви трошкови покривени су пројектом. Пријаве у Калочи су у току.

У петак увече, 6. септембра, организатори манифестације Дани традиције чекају веслаче из Калоче са вечером и обезбеђеним смештајем. Следећег дана они ће присуствовати на Манифестацији „Дани традиције“ као почасни гости.

Поделите

Коментари су затворени.