Ministar Nedimović u poseti poljoprivrednom gazdinstvu Ćurčin u Kuli

0

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, obišao je danas poljoprivredno gazdinstvo Vasilija Ćurčina u Kuli. Sa domaćinom, poljoprivrednim proizvođačima i predsednikom opštine Kula, Damjanom Miljanićem, ministar je razgovarao o subvencijama i ostalim podsticajima koje Ministarstvo nudi poljoprivrednicima.

IMG_4372

Nedimović je naglasio da u svakodnevnim razgovorima i obilascima gazdinstava želi da se lično upozna sa problemima na terenu i dodao da su stočari zabrinuti da li će biti zakup državnog poljoprivrednog zemljišta na deset godina, dok ratare zanima da li će i oni imati pravo na dugoročni zakup. On kaže da je stočarima omogućeno da uzimaju zemlju u zakup na deset godina, a ratari će od naredne godine moći da uzimaju zemlju u dugoročni zakup.

IMG_4384

„Trenutna situacija na terenu je takva da bismo trebali da imamo dobru žetvu kukuruza, suncokreta i soje“, zaključio je ministar Nedimović.

Zahvaljujući se ministru na dolasku poljoprivrednik Vasilije Ćurčin je posebno istakao značaj subvencija za nabavku poljoprivredne mehanizacije.

IMG_4394

Damjan Miljanić, predsednik opštine Kula, se takođe zahvalio ministru što je čest gost naše opštine i istakao da i lokalna samouprava obezbeđuje potrebne subvencije za poljoprivrednike.

IMG_4396

Nakon posete kulskoj opštini, ministar Nedimović je obilazak poljoprivrednih gazdinstava nastavio u opštini Srbobran.

Podelite

Komentari su zatvoreni.