Министар Недимовић у посети пољопривредном газдинству Ћурчин у Кули

0

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић, обишао је данас пољопривредно газдинство Василија Ћурчина у Кули. Са домаћином, пољопривредним произвођачима и председником општине Кула, Дамјаном Миљанићем, министар је разговарао о субвенцијама и осталим подстицајима које Министарство нуди пољопривредницима.

IMG_4372

Недимовић је нагласио да у свакодневним разговорима и обиласцима газдинстава жели да се лично упозна са проблемима на терену и додао да су сточари забринути да ли ће бити закуп државног пољопривредног земљишта на десет година, док ратаре занима да ли ће и они имати право на дугорочни закуп. Он каже да је сточарима омогућено да узимају земљу у закуп на десет година, а ратари ће од наредне године моћи да узимају земљу у дугорочни закуп.

IMG_4384

„Тренутна ситуација на терену је таква да бисмо требали да имамо добру жетву кукуруза, сунцокрета и соје“, закључио је министар Недимовић.

Захваљујући се министру на доласку пољопривредник Василије Ћурчин је посебно истакао значај субвенција за набавку пољопривредне механизације.

IMG_4394

Дамјан Миљанић, председник општине Кула, се такође захвалио министру што је чест гост наше општине и истакао да и локална самоуправа обезбеђује потребне субвенције за пољопривреднике.

IMG_4396

Након посете кулској општини, министар Недимовић је обилазак пољопривредних газдинстава наставио у општини Србобран.

Поделите

Коментари су затворени.