„Дани крстурске паприке“ 2019

0

Предстојеће суботе (17. август) у Руском Крстуру ће се одржати манифестација „Дани крстурске паприке“, која је посвећена паприци као бренду овог места. Програм почиње у 10 часова припремањем традиционалних јела и дегустацијом специјалитета од паприка, а након тога је предвиђен скуп откупљивача и произвођача паприка, као и обилазак више парцела паприка.

Манифестација се одржава на старом месту, у малом парку у центру, где ће бити постављени штандови спонзора и ручних радова који представљају ово село.

Дефиле парадних коња Коњичког клуба “Русин” и овога пута ће се одржати у 17 часова, док је свечано отварање манифестације предвиђено за 17.30 часова. Најмлађи ће моћи да учествују у традиционалном тематском маскенбалу и такмичењу за најлепшу маску, а потом следи такмичење у кувању ајвара, одабир најлепшег штанда, најтеже паприке, а за победнике у тим категоријама обезбеђене су пригодне награде.

Музички део програма почиње у 19 часова, а од 22 часа концерт ће одржати група “Дивљи кестен”.

Манифестација се одржава под покровитељством општине Кула и Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство.

dani_krsturske_paprike_2019

Поделите

Коментари су затворени.