Upriličen svečani prijem za pobednike 62. Festivala festivala u Trebinju

0

Predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, upriličio je danas, u svečanoj sali opštine Kula, prijem za predstavnike ansambla „Stevan Sremac“ iz Crvenke, povodom apsolutne pobede na 62. Festivalu festivala u Trebinju i osvajanju šest zlatnih maski na istom.

1

Tom prilikom, predsednik opštine je istakao da je to najveći uspeh, kako pozorišta, tako i same opštine, koja je postala prepoznatljiva kao centar amaterskog pozorišta. On je naglasio da će lokalna samouprava nastaviti infrastrukturna ulaganja u Domove kulture, kao što je nabavka nove opreme i uređenje prostora i najavio nove aktivnosti za vreme održavanja Republičkog festivala amaterskih pozorišta Srbije.

2

Zoran Radulović, glavni protagonista predstave, zahvalio se predsedniku opštine na prijemu, povodom, kako je rekao, zajedničkog uspeha, naglasivši da pozorište „Stevan Sremac“ ne bi moglo da funkcioniše bez podrške lokalne samouprave. On je rekao da je u pitanju njihova velika ljubav i strast prema pozorištu i da im je uvek velika čast da predstavljaju opštinu Kula i svoje mesto. Radulović se zahvalio i publici u Trebinju, koja je predstavu „Slučajna smrt jednog anarhiste“ proglasila za najbolju. On je istakao da je iznenađenje bilo osvajanje šest zlatnih maski, jer se to nikada nije dogodilo od obnavljanja Festivala. Direktor pozorišta, Milan Vujaković, rekao je da je izuzetno srećan i zadovoljan i ističe da je očekivao ovakav rezultat, jer je video koliko su posvećenosti i ljubavi glumci uložili u ceo projekat.

3

Podelite

Komentari su zatvoreni.