Одржана хуманитарна акција бесплатне анализе глукозе и липидног статуса у крви у Липару

0

Данас  је у просторијама Дома културе у Липару, одржана хуманитарна акција бесплатне анализе глукозе и липидног статуса у крви. Хуманитарни пројекат је намењен пољопривредницима са најнижим примањима, сходно националној стратегији за очување и јачање села и сеоског становништва, а спроводи га Лабораторија Медлаб у сарадњи са локалном самоуправом.

btr

Акција је спроведена још у Крстуру, Крушчићу и Сивцу, а планирана је и у Кули у наредном периоду. Председник општине Кула, Дамјан Миљанић, рекао је да му је драго да је једна угледна и велика компанија препознала општину Кула и одлучила се да баш ту спроведе веома корисну акцију на добробит наших суграђана.

btr

Др Милан Убавић, оснивач Медлаба, истакао је да се акција спроводи у част 25 година постојања Лабораторије Медлаб, где су изабрали општину Врбас и општину Кула за места у којима ће обезбедити теренског лаборанта, који ће ићи по селима и обезбедити и приближити им здравствену услугу лабораторијског вађења и анализе крви на територији ове две општине. Анализа се ради за две најчешће болести које захватају наше становништво, а то су дијабетес и поремећај метаболизма липида и холестерола, закључио је доктор Убавић.

btrhdr

Поделите

Коментари су затворени.