Najavljene velike investicije u infrastrukturu

0

Potpredsednica Vlade i ministarka za građevinarsto, infrastrukturu i saobraćaj  Zorana Mihajlović sa svojim timom, održala je juče u Apatinu sastanak sa načelnikom Zapadnobačkog upravnog okruga, Dušanom Marjanom i predstavnicima lokalnih samouprava  Sombora, Kule, Apatina i Odžaka. Kako je istakla, potpredsednica Vlade želela je iz prve ruke da čuje na koji način ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, može da pomogne lokalnim samoupravama Zapadnobačkog okruga.  U skladu sa tim, dogovoreni su konkretni koraci u sprovođenju već dogovorenih projekata. ”Samo u oblasti održavanja i rekonstrukcije puteva, na jučerašnjem sastanku je za 2019. i 2020. godinu dogovoreno ulaganje od 4,5 milijarde dinara, a to nije mali novac”, istakla je ministarka Mihajlović.

Prema rečima predsednika opštine Kula, Damjana Miljanića stižu dobre vesti za građane opštine Kula jer se u narednom periodu očekuje početak realizacije više značajnih projekata u putnu infrastrukturu.

IMG-0ece44a68879be117901d8f94205962f-V

„U toku je izrada projektno – tehničke dokumentacije za izgradnju obilaznice za brzi motorizovani saobraćaj deonice državnog puta I reda Vrbas-Kula, Sombor, a za narednu godinu je planirano da se izdvoje sredstva u državnom budžetu za početak realizacije ovog projekta“, ističe Miljanić.

 „Ovaj projekat je posebno važan za građane naše opštine, i to ne samo zbog to što će to znatno skratiti putni pravac i ubrzati promet roba, već i zbog toga što će na ovaj način rasteretiti saobraćaj kroz naseljena mesta“, dodaje Miljanić.

Pored izgradnje obilaznice,  on je najavio da će ove raditi kompletna rekonstrukcija puta od ulaza u Kulu iz pravca Crvenke od nadvožnjaka do ulaza u Vrbas, kao i izgradnja biciklističke staze od Kule do Sivca. On je naveo da će se raditi i  rekonstrukcija i izgradnja treće trake na raskrsnici u centru Crvenke, izgradnja fekalne kanalizacione mreže i prečistača u Sivcu, fabrike vode u Kruščiću i Ruskom Krsturu.

IMG-5e5d9b38eb9cf11837596277ae8e07be-V

Takođe, Miljanić je najavio ulaganja u železničku infrastrukturu. Naredne godine će početi  radovi na rekonstrukcije železničke pruge od Kule od Vrbasa i rekonstrukcije železničkih stanica u ovim mestima.

Poseta potpredsednice Vlade, potvrda je najave predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, da će Zapadnobački okrug biti u fokusu kada je obnavljanje infrastrukture u pitanju, kao i to da se očekuje ubrzani razvoj  ovog regiona.

IMG-36138f55fbe52b3108e12598df627399-V

Podelite

Komentari su zatvoreni.