Миљанић посетио волонтерски камп у Руском Крстуру

0

Председник општине Кула Дамјан Миљанић обишао је данас волонтере који у оквиру Волонтерског кампа у Руском Крстуру раде на уређењу насеља. Волентерски камп је организован у оквиру пројекта „Млади су закон“ Министарства омладине и спорта, а организује га Волонтерска организација „Млади истраживачи Србије“ са којима Рускокрстурци сарађују готово шест година. Преседник Миљанић је пожелео добродошлицу волонтерима и истакао да ће локална самоуправа увек подржавати овакве акције и бити партнер организаторима на одржавању кампа у Руском Крстуру и осталим местима у општини.  Камп је важан не само за волонтере који се том приликом друже и раде, већ и за локалну средину, која се окупљањем младих људи из свих делова света на овај начин промовише. Прилика је да се млади упознају са нашом културом, традицијом, поднебљем и да нам поново дођу.

волонтерски камп 2

Тринаест волентера из Србије и практично целог света јер су неки стигли чак из Мексика, Француске, Данске, Русије, Белгије, Словачке.. заједно се друже, уче, раде, вежбају страни језик, а како домаћини кажу, оно што посебно треба истаћи, овогодишњи камп, иначе тринаести по реду, је подржало Министарство омладине и спорта, Национални савет русинске националне мањине тако да је одржавање кампа  финансијски обезбеђено, рекла је Љубица Њаради, организатор кампа.

Јован Живковић, лидер кампа је задовољан досадашњим учинком. Урађено је све што је и планирано, волонтери су се брзо навикли на нову средину, а није изостало ни дружење и упознавање са културом Русина на овим просторима, у оквиру слободних активности.

Тринаести волонтерски камп се у Руском Крстуру завршава у суботу када ће организатори и домаћини испратити своје госте и опростити се од њих до наредног, четрнаестог кампа следеће године.

Поделите

Оставите одговор