Svečano otvoren put Kruščić – Bački Gračac

0

Danas je u prisustvu predsednika opštine Kula, Damjana Miljanića i predsednice opštine Odžaci, Latinke Vasiljević svečano otvoren lokalni put od regionalnog značaja  Kruščić – Bački Gračac. U prethodnom periodu  ovaj put u dužini od 5 km je bio prilično zapostavljen, a sada će omogućiti bolju povezanost i veću mobilnost građana  koji žive i rade u ovom delu Vojvodine.

Predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić je istakao da ovaj put ima veliki značaj i za Kulu i za Odžake. „Osim što će doprineti boljoj povezanosti dve Opštine, ova nova saobraćajnica je takođe korisna za Kruščićane koji rade u Odžacima.“, kaže Miljanić. Prema njegovim rečima na ovaj način se skraćuje vreme putovanja građana opštine Kule, Bačke Topole i Subotice, koji gravitiraju ka opštini Odžaci i graničnom prelazu Bogojevo. On je podsetio da je prethodne godine urađena rekonstrukcija puta Crvenka-Nova Crvenka-Panonija u dužini od 7 kilometara što je građanima omogućilo kvalitetnije i bliže veze ka opštini Odžaci i graničnom prelazu Bogojevo.

Pored predstavnika lokalnih samouprava, događaju su prisustvovali i građani opština Kula i Odžaci.

Radove na asfaltiranju ovog puta,  zajednički finansiraju opština Kula i opština Odžaci.

IMGP8521

Ukupna vrednost investicije je 47.281,271,66  dinara, od čega je Opština Kula za ove potrebe  obezbedila 25.952.375 dinara, dok je opština Odžaci izdvojila 21,329.271,66  dinara.

IMGP8515

Prvi deo puta Kruščić – Bački Gračac dužine 3.3km završen je još pre dve godine, a deonica u dužini od 1.698 metara danas je svečano otvorena za saobraćaj.

IMGP8556

Podelite

Komentari su zatvoreni.