Свечано отворен пут Крушчић – Бачки Грачац

0

Данас је у присуству председника општине Кула, Дамјана Миљанића и председнице општине Оџаци, Латинке Васиљевић свечано отворен локални пут од регионалног значаја  Крушчић – Бачки Грачац. У претходном периоду  овај пут у дужини од 5 км је био прилично запостављен, а сада ће омогућити бољу повезаност и већу мобилност грађана  који живе и раде у овом делу Војводине.

Председник општине Кула, Дамјан Миљанић је истакао да овај пут има велики значај и за Кулу и за Оџаке. „Осим што ће допринети бољој повезаности две Општине, ова нова саобраћајница је такође корисна за Крушчићане који раде у Оџацима.“, каже Миљанић. Према његовим речима на овај начин се скраћује време путовања грађана општине Куле, Бачке Тополе и Суботице, који гравитирају ка општини Оџаци и граничном прелазу Богојево. Он је подсетио да је претходне године урађена реконструкција пута Црвенка-Нова Црвенка-Панонија у дужини од 7 километара што је грађанима омогућило квалитетније и ближе везе ка општини Оџаци и граничном прелазу Богојево.

Поред представника локалних самоуправа, догађају су присуствовали и грађани општина Кула и Оџаци.

Радове на асфалтирању овог пута,  заједнички финансирају општина Кула и општина Оџаци.

IMGP8521

Укупна вредност инвестиције је 47.281,271,66  динара, од чега је Општина Кула за ове потребе  обезбедила 25.952.375 динара, док је општина Оџаци издвојила 21,329.271,66  динара.

IMGP8515

Први део пута Крушчић – Бачки Грачац дужине 3.3км завршен је још пре две године, а деоница у дужини од 1.698 метара данас је свечано отворена за саобраћај.

IMGP8556

Поделите

Коментари су затворени.