Crvenčani pobednici festivala u Trebinju

0

Predstava „Slučajna smrt jednog anarhiste“ Pozorišta „Stevan Sremac“ iz Crvenke ubedljivo je trijumfovala na 62. Festivalu festivala, koji je juče završen u Trebinju.

Pored Zlatne maske za najbolju predstavu u celini, stručni žiri najvećim priznanjem festivala trostruko je nagradio i reditelja Igora Pavlovića – za režiju, scenografiju i kostimografiju u ostvarenju ansambla iz Crvenke, ali i glumce ovog ansambla Cvijetu Jovanović Mučalicu za najbolju žensku ulogu i Gordanu Mešter za najbolju žensku epizodu.

„Poštena, aktuelna, nadahnuto glumljena i režirana, vizuelno bogata, znakovno jasna i nadasve umetnički relevantna predstava“, ocienio je u obrazloženju odluke o najboljoj predstavi žiri 62. Festivala festivala, kojim je predsedavao reditelj Miroslav Benka, a članovi su bili reditelj Dimitrije Jovanović i dramski pisac Željko Hubač.

Predstava „Slučajna smrt jednog anarhiste“ proglašena je najboljom na festivalu i po oceni žirija publike.

Pozorišni ansambl Kulturnog centra Kula nastupio je sa predstavom “ Gospođica Julija “ , a priznanje za izuzetnu glumačku transformaciju dodeljeno je Milici Bukvić za glavnu ulogu u ovoj pozorišnoj predstavi .

Podelite

Komentari su zatvoreni.