Održana sednica Saveta za saobraćaj

0

Predsednik Saveta za saobraćaj, Karolj Valka, održao je danas sednicu Saveta za saobraćaj, u kabinetu predsednika opštine Kula.  Na dnevnom redu bilo je trenutno stanje na lokalnim i nekategorisanim putevima i ulicama u naseljenim mestima i sagledavanje stanja bezbednosti u saobraćaju, realizacija aktivnosti usmerene prema najmlađim učesnicima u saobraćaju zbog početka školske godine i priprema za realizaciju obuke za pravilno korišćenje autosedišta.

Dejan Aleksić, član Saveta, naglasio da je u toku sanacija kolovoza, odnosno krpljenje udarnih rupa, obeležavanje vertikalne i horizontalne signalizacije i oznaka pored škola, kao i da je na inicijativu Saveta za saobraćaj dobijen pozitivan odgovor od Agencije za bezbednost saobraćaja, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i JP „Putevi Srbije“ za problem na pružnom prelazu prema Ruskom Krsturu, pruga Sombor-Vrbas. Naime, rampa će se spuštati na svaki dolazak voza od 3.40 časova do 20.40 časa.

Radovan Vještica, član Saveta i predstavnik PS Kula, istakao je da je stanje bezbednosti u proteklom periodu zadovoljavajuće. Savet je u budućem periodu najavio obuku i podelu oko 50 autosedišta.

Podelite

Komentari su zatvoreni.