Одржана седница Савета за саобраћај

0

Председник Савета за саобраћај, Карољ Валка, одржао је данас седницу Савета за саобраћај, у кабинету председника општине Кула.  На дневном реду било је тренутно стање на локалним и некатегорисаним путевима и улицама у насељеним местима и сагледавање стања безбедности у саобраћају, реализација активности усмерене према најмлађим учесницима у саобраћају због почетка школске године и припрема за реализацију обуке за правилно коришћење аутоседишта.

Дејан Алексић, члан Савета, нагласио да је у току санација коловоза, односно крпљење ударних рупа, обележавање вертикалне и хоризонталне сигнализације и ознака поред школа, као и да је на иницијативу Савета за саобраћај добијен позитиван одговор од Агенције за безбедност саобраћаја, Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и ЈП „Путеви Србије“ за проблем на пружном прелазу према Руском Крстуру, пруга Сомбор-Врбас. Наиме, рампа ће се спуштати на сваки долазак воза од 3.40 часова до 20.40 часа.

Радован Вјештица, члан Савета и представник ПС Кула, истакао је да је стање безбедности у протеклом периоду задовољавајуће. Савет је у будућем периоду најавио обуку и поделу око 50 аутоседишта.

Поделите

Коментари су затворени.