U toku radovi na odmuljavanju Begejca

0

Danas su predstavnici opštine Kula, Blažo Kostić, rukovodilac odeljenja za investicije, zaštitu životne sredine i energetski menadžment, izršni direktor za oblast tehnike, razvoja i Hs DTD Aleksandar Nikolić , v.d. direktora vodoprivrednog preduzeća „Bačka“ u Vrbasu, Siniša Vujović, Agota Nikolić, odgovorni izvođač radova na ovom projektu i predsednik MZ „Donji grad“ Predrag Zorić, obišli radove na izmuljavanju Begejca.

Prema rečima Nikolića, navažnije je da građani ovde sada imaju čist vazduh, kao i da su u pitanju dosta obimni radovi. Siniša Vujović je rekao da je predviđeno vreme izvođenja radova šest meseci, ali s obzirom da im vreme ide na ruku, smatra da će radovi biti završeni do sredine septembra ili početkom oktobra meseca, a radovi se izvode na deonici od Crvenke,nizvodno do izlaska iz Kule, u dužini od 8 km. Takođe je rekao da je vrednost prve faze radova 36 miliona dinara, i da se raspolaže sa svom potrebnom mehanizacijom za izvođenje radova.

Blažo Kostić, rukovodilac Odeljenja za investicije, zaštitu životne sredine i energetski menadžment istakao je da je prvo moralo da se krene na uređenje kanalizacione mreže u Kuli i Crvenki, što su projekti izuzetno velike vrednosti, koji su ostvareni uz pomoć Pokrajinske i Republičke Vlade, da bi se krenulo u uređenje Begejca. Na kraju, medijima se obratio Predrag Zorić, predsednik Saveta MZ „Donji grad“, koji se zahvalio direktorima na saradnji, a posebnu zahvalost izrazio je za rešavanje Begejca, po njegovim rečima „gorućeg“ problema ovog dela Kule.

Podelite

Komentari su zatvoreni.