У току радови на одмуљавању Бегејца

0

Данас су представници општине Кула, Блажо Костић, руководилац одељења за инвестиције, заштиту животне средине и енергетски менаџмент, изршни директор за област технике, развоја и Хс ДТД Александар Николић , в.д. директора водопривредног предузећа „Бачка“ у Врбасу, Синиша Вујовић, Агота Николић, одговорни извођач радова на овом пројекту и председник МЗ „Доњи град“ Предраг Зорић, обишли радове на измуљавању Бегејца.

Према речима Николића, наважније је да грађани овде сада имају чист ваздух, као и да су у питању доста обимни радови. Синиша Вујовић је рекао да је предвиђено време извођења радова шест месеци, али с обзиром да им време иде на руку, сматра да ће радови бити завршени до средине септембра или почетком октобра месеца, а радови се изводе на деоници од Црвенке,низводно до изласка из Куле, у дужини од 8 км. Такође је рекао да је вредност прве фазе радова 36 милиона динара, и да се располаже са свом потребном механизацијом за извођење радова.

Блажо Костић, руководилац Одељења за инвестиције, заштиту животне средине и енергетски менаџмент истакао је да је прво морало да се крене на уређење канализационе мреже у Кули и Црвенки, што су пројекти изузетно велике вредности, који су остварени уз помоћ Покрајинске и Републичке Владе, да би се кренуло у уређење Бегејца. На крају, медијима се обратио Предраг Зорић, председник Савета МЗ „Доњи град“, који се захвалио директорима на сарадњи, а посебну захвалост изразио је за решавање Бегејца, по његовим речима „горућег“ проблема овог дела Куле.

Поделите

Коментари су затворени.